Menu Sluiten

Hallo,

ik ben Emese een vrouw/moeder/dochter/lief/yoga docente/yogini/collega/vegan/ feminist/vriendin/hongaarse/immigrante en nog veel meer.

Emese Mora yogadocent

Yoga helpt mij dagelijks om mijn lichaam soepel te houden een een diep geestelijk en lichaamelijk welzijn te ervaren. Ik begon yoga te doen toen ik besefte dat stress in mijn leven een grote rol speelde in mijn vruchtbaarheids problemen.

10 jaar en 3 gezonde dochters later, doe ik yoga omdat ik kinderen heb. Door veel vallen en opstaan heb ik geleerd dat als ik de beste moeder wil zijn voor mijn kinderen, dan moet ik uiteerst tijd nemen om goed voor mezelf te kunnen zorgen.

Ik gebruik  nu dagelijks yoga houdingen en ademhalings oefeningen om tot rust te komen en mijn kracht  en creativiteit te beheersen. Door veel lezen en opletten heb ik geleerd hoe ik de golven van mijn cyclus kan gebruiken om dieper te gaan in onstpanning en hoger te gaan in spanning.

Mijn lichaam is geen vijand meer, maar een partner die mij goed ondersteund in gezond te zijn en  plezier te ervaren.

Ik geef vrouwenyoga lessen omdat ik mijn persoonlijke ervaringen wil delen. Het is ook een soort meditatie voor mij want tijdens mijn lessen ben ik totaal in het hier en nu.

Ik pas mijn lessen aan aan de behoeftes van de deelnemers. Ik voorstel ademhalings technieken, yogahoudingen en zachte bewegingen. Mijn doel is om aan de deelnemende vrouwen te leren hoe zij beter kunnen luisteren naar hun lichaam en hoe zij door dit aandacht hun lijf en emoties anders kunnen ervaren.

Een vrouw die diep tevreden is met haar lichaam (onafhankelijk van haar figuur of gezondheid) straalt zoveel zelfliefde uit dat zij de wereld ook een mooiere plaats maakt.

 

 

Mijn opleidingen:
2011 – Mama en baby yoga docent opleiding (80 uren, Asram Yogacentrum Budapest )

2015   Vrouwen-yoga docenten opleiding  (160 uren, Mandala Yogacentrum Budapest)